Våra avelsmål

En frisk och sund hund har alltid varit ett fokus för oss. Målet är en rastypisk hund utan överdrifter, med normala vinklar och bra balans som väl stämmer överens med rasstandarden. Trevliga temperament och hundar fria från allergier, hudproblem, ögon/öronproblem och med friska leder. Det är en lång och vinglig väg att gå, med många urval som man måste ta i beaktning.
Vi anser att det är viktigt att vara transparent och öppen med allt som har med avel och uppfödning att göra. Via hemsidan försöker vi lägga ut så mycket information som möjligt, all information om våra hundar, hälsoresultat, utvärdering av avkommor mm.
Tanken är att alla intresserade av valp eller andra uppfödare lätt och snabbt ska kunna hitta all information om vår uppfödning. Nu finns en mindre samlad statistik från 2010 och framåt. Du hittar sidan i menyn under ”Puppies”.
Jag vrider mig i frustration när man får höra kommentarer från människor som t ex inte tänker röntga sina hundar för att ”andra inte ska kunna snoka på hunddatan”. Det är alla uppfödares skyldighet att ta reda på alla information man kan när det gäller sådant som kan vara av vikt för ens egen avel. Man ”snokar” inte. I min värld är alla seriösa uppfödare så stolta och glada över sin uppfödargärning att man gärna berättar om sina mål och framgångar, men också om motgångar och problem. För det har alla, utan undantag.

Vi hoppas du hittar allt du söker efter här. Saknar du något, så hör gärna av dig, jag svarar mer än gärna på frågor. Jag jobbar på en del uppdateringar av hemsidan, men pga tidsbrist kommer det att ta ett tag innan allt är klart.

Vi har ofta många förfrågningar på valpar, men har ingen kölista. Blivande valpköpare som hör av sig regelbundet och visar ett starkt intresse för just våra hundar och det mål vi arbetar efter har förtur när valparna väl är födda och vi till slut tar emot bokningar.
Vi har en facebookgrupp för alla våra valpköpare, där man får lov att diskutera allt, både ris och ros, fråga om råd, dela bilder på sina Krambjörnar mm. Vi hoppas att alla ska känna sig lika välkomna och önskvärda där och vi  vill gärna ha kontakt med våra valpköpare hela hundens liv.

Själv är jag inte särskilt aktiv på Facebook längre, vill ni att jag ska se något där så får ni tagga mig i eventuella inlägg.
Är något mer aktiv på Instagram, även om det ibland går några dagar/någon vecka mellan besöken, så samma sak där, vill ni att jag ska se något specifikt så tagga mig i bilden =)