In memoriam

Krambjörnen’s Magica De Hex, mer känd hos alla som Hexan, lämnade oss den 13 december lite i chock av sorg och saknad. Hon har delat mitt liv i nästan 13 år i med och motgångar. Gett mig så mycket som aldrig kan berättas i ord. Att berätta om allt och hela hennes karriär är omöjligt. Och även om hennes vinster genom åren varit roliga för mig som ägare så är det bara en liten del av hennes liv, det är allt annat; vardagen, resorna umgänget, träningen och de små stunderna som betytt mest för oss alla.
Hon var inte bara vacker utan otroligt smart och till viss del listig, otaliga är de dörrar, grindar, haspar och lås som hon forcerat. Otaliga är de hyss och upptåg som vi nu minns med glädje. Och även om hon lugnade ner sig lite med åren så hade hon fortfarande en järnvilja och visste vad hon ville ända in i det sista.
Vi älskar självklart alla hundar, men vissa hundar gör starkare avtryck i våra liv, Hexan var en av dem. Någon sa en gång att hennes memorandum borde vara:
”Jag skryter inte gärna, vill inte vara känd,
men jag är född till stjärna och kommer att dö som en legend”
och det stämmer verkligen.
En av de mest vinstrika newfoundlandshundarna i Sverige genom historien, kanske den vinstrikaste av dem alla. En anledning till att vi ställde henne så mycket och att hon vann så mycket var att hon själv älskade utställningar, älskade rampljuset. Hennes favoritögonblick i utställningsringarna var i grupp och BIS-finaler där hon fick segla in i ringen till musik och visa upp sig, jag själv följde bara med.
Jag kan omöjligt visa alla bilder från alla hennes framgångar och allt vi gjort genom åren, men här är en liten kavalkad av våra minnen med en av de mest speciella hundar som någonsin funnits. Tack för allt, vi saknar dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.